Navigation Menu+

grillet t-benstek med chimichurri & potetbåter

Posted on 31.07.2015

kotletter-med-chimicurri-6poteter-og-koteletterkoriander

 
Denne sommeren har vært bortimot nettfri, først i Australias “outback” og senere til fjells i Norge. Selv om det har vært mye grilling og utendørs matlaging har det vært litt stille her på bloggen. Det er fortsatt håp om enda noen fine lyse sommerkvelder, så kanskje lar du deg friste av denne enkle grillretten med søramerikansk vri?

Til 4 personer trenger du

  • 4 -6 t-ben koteletter (entrecôter, nakkekoteletter e.l.)
  • ½ rødløk
  • 1 dl hvitvinseddik (eplesidereddik)
  • 1-1½ kg poteter
  • ½ ts natron
  • 3-4 fedd hvitløk
  • friske urter (oregano, timian, rosmarin e.l.)
  • salt & pepper
  • olje til steking

Chimichurri

  • 1 liten bunt koriander
  • 1 liten bunt bladpersille
  • 2 fedd hvitløk – stekt med potetene
  • 1 rød chili
  • 1 ss finhakket rødløk
  • 1-1½ dl olje
  • ½ lime, saften
  • 1 ss hvit balsamico eddik (hvitvinseddik)
  • salt & pepper

Forvarm stekeovnen til 200C.

Vask potetene og del dem i 4-6 båter. I en stor kjele, kok opp 4-5 liter vann og ha i natron. Kok potetbåtene i 8-10 minutter, hell av vannet og fordel potetene ut over et stekebrett. La vannet dampe av potetene før du ringler over olivenolje og krydrer med salt og pepper. Vend potetene på brettet så oljen fordeler seg jevnt og spre båtene utover. Legg noen uskrelte hvitløksbåter og urtekvister sammen med potetene og stek midt i ovnen i 40-50 minutter til potetene er gylne og sprø på utsiden.

Snitt den halve rødløken i tynne skiver og legg løken i eddik i 15-20 minutter. Sil av eddiken og sett til side.

Finhakk koriander, persille, rødløk og hvitløk til chimichurri. Fjern steinene i chilien og finhakk. Bland alle ingrediensene i en liten bolle og smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik. 

Krydre T-ben kotelettene med salt og pepper og grill dem på sterk varme. Server t-benstek med chimichurri, poteter, løk og en lett salat.

koteletter

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *