Navigation Menu+

kamskjell wonton

Posted on 09.02.2016

kamskjell_dumplings1_vertical

Lyst på skalldyr? Jeg og ……

Hvorfor ikke forsøke en asiatisk vri? I tillegg til kamskjell og litt reker trenger du wonton ark som du finner (i frysedisken) i de fleste asiatiske forretninger, – så er det bare å brette i veg.

Til 20 wontons:

  • 40 g rensede reker
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts kvernet pepper
  • ¼ ts sukker
  • ¼ ts sesamolje
  • 1 ts potetmel
  • 250 g kamskjell (muskel uten rogn)
  • 2 ss finhakket brokkoli
  • 1 ss finhakket gressløk
  • 1 ss revet ingefærrot
  • 20 wonton ark (wrappers)

kamkjell-dumplings-in-making

Rens og finhakk reker og ha dem i en bolle sammen med salt, pepper, sukker, sesamolje og potetmel. Visp godt sammen til du har en glatt, litt fast blanding. Finhakk kamskjellene og ha dem i. Jeg anbefaler å hakke kamskjellene enda finere enn hva som er vist på bildet slik at du får en farse som henger bedre sammen. Ha i revet ingefær, brokkoli og gressløk og bland godt.

Dersom du bruker firkantede wonton ark,- kutt av hjørnene slik du ser på bildet. Hold ett wonton ark i håndflaten og legg i to teskjeer kamskjellmasse i midten. Bruk fingertuppene til å klemme wonton arket rundt fyllet, først slik at du brette opp to diagonale sider og deretter de to andre sidene. Klem forsiktig sammen så sidene fester seg godt rundt fyllet, mens det fortsatt er en åpning på toppen hvor fyllet er synlig.

Legg små bakepapirkvadrater i en bambusdamper og plasser en wonton på hver av dem. Sett bambusdamperen over en kjele eller wok med varmt vann, sett på lokket og damp i ca. 10 minutter. Du kan gjerne dampe noen ekstra brokkolitopper med dumplingene.

Server dumplingene rykende varme med en enkel dipsaus; for eksempel 1 dl lys soyasaus med 1 grønn chili i skiver (eventuelt tilsatt 3 ss riseddik og 1 ss sukker).

Inspirasjon: Oppskriften har jeg modifisert fra Pete Evans versjon av den kinesiske kokken Gilbert Lau sin «steamed scallop won tons» (fra My Party). 

kamskjell_dumplings_slit 

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *