Navigation Menu+

kastanjekjeks med rabarbra og snøfriskkrem

Posted on 24.06.2015

rabarbra2

 kjeks-med-snøfriskkrem2

   rabarbrakompott_kastanjekjeks3b

til 4-5 fylte kjeks:

  • 70 g kastanjemel (eller mandelmel/malte mandler)
  • 80 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 4 ss melis

rabarbrakompott

  • 200 g rabarbra (eventuelt i blanding med bringebær eller jordbær)
  • 2 ss vann
  • 5 ss fruktsukker (eller vanlig sukker)
  • 1 ts fruktpektin (for å tykne kompotten litt, men kan sløyfes)

snøfriskkrem

  • 1,5 dl kremfløte
  • 70 g snøfrisk
  • 2 ss melis

Bland melis og mel i en bolle. Del smør i terninger og smuldre smøret i melblandingen. Ha i et sammenvispet egg og kna til du har en fast deig. Pakk deigen i plastfilm og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime.

Forvarm ovnen til 200 C. Rull ut deigen til ca. 3mm tykkelse, og bruk et glass eller en rund kakeutstikker til å stikke ut 8-10 kjeks (6- 8 cm i diameter). Du må gjerne bake sammen deigrestene ett par ganger og trille ut på nytt.

Legg kjeksen på et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnene i 5-6 minutter til kjeksen er lett gyllen. Avkjøl på rist.

Del rabarbra i biter, tilsett vann og sukker og kok opp. La rabarbraen småputre i 5 minutter før du tilsetter fruktpektin. Rør inn og kok videre til rabarbraen er mør og kompotten har tyknet.

Pisk fløte til myk krem og bland inn Snøfrisk helt til slutt. Legg snøfriskkrem på halvparten av kjeksene og ha ei god skje rabarbrakompott over. Legg et nytt lag med kjeks på toppen og dryss med melis.

 rabarbrakompott_kastanjekjeks5

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *