Navigation Menu+

kjappe naanbrød

Posted on 19.10.2015

nan_deig

 

deig-nanbrodDette er en kjappversjon av naanbrød hvor du ikke bruker gjær, men kun bakepulver og natron. Brødene stekes forholdsvis kort på sterk varme for å bli myke og seige. Naan stekes tradisjonelt i tandoriovn, men jeg har stekt disse brødene både i jernpanne over gassbluss, i pizzaovn og med grillelement i stekovnen.

til 7-8 stykker:

 • 300 g hvetemel
 • ¼ ts salt
 • ¾ ts bakepulver
 • ¼ ts natron
 • ½ ss sukker
 • 100 g yoghurt
 • 150 g melk (1,5 dl)
 • ½ ss olje

hvitløkssmør:

 • 2 ss smør
 • 1 fedd hvitløk

Start med å blande alle de tørre ingrediensene i en bolle, hold tilbake litt på melet. Bland så i yoghurt, melk og olje og juster med mer mel om nødvendig. Deigen skal være myk, men ikke klissete. Elt alt godt sammen og la deigen hvile under et klede på kjøkkenbenken, gjerne en time om du har tid.

Ha deigen over på et melet bakeunderlag og kna den godt sammen. Del deigen i 8 like store emner som du former til runde baller. Ha mel på underlaget og kjevl hvert emne ut til ca ½ cm tykkelse (omlag 12-15 cm i diameter).

Bland smør og nypresset hvitløk i ei skål og hent fram en bakepensel.

Steking av naanbrød kan gjøres på ulike måter avhengig av hva du har av utstyr:

Jernpanne (med lokk) og gassbluss: Varm ei jernpanne (eller en wok) på høy varme og start med det føreste deigemnet. Pensle oversiden av deigen med vann og legg denne siden ned i den glovarme panna. Sett på lokket og la naanbrødet steke i ½ -1 minutt til det danner seg bobler på oversiden. Ta brødet med en klype og hold den ustekte siden av brødet direkte over flammen på et gassbluss til du får brune flekker på oversiden.

Stekeovn med grillelement og pizzastein (bakestål) eller i pizzaovn: Sett pizzasteinen høyt i ovnen og varm stekeovnen til 250C. Alternativt forvarm pizzaovnen på høyeste innstilling (3,5-4). Pensle oversiden av 3-4 deigemner (1-2 om du bruker pizzaovn) med vann og legg disse med den fuktige siden ned på pizzasteinen. I ovnen skal brødene stekes forholdvis nært grillelementet. Stek i 3-4 minutter til brødene har bobler på oversiden med små brune flekker.

Legg brødene over på rist og pensle de varme naanbrødene med hvitløkssmør. Dekk med matpapir og kjøkkenhåndkle mens du steker resten av brødene. Naan smaker best når de er helt ferske og fremdeles litt varme. Du kan imidlertid fryse deigemnene, bake dem ut og steke dem ved en seinere anledning.

nan_brod

Print Friendly, PDF & Email

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

 1. lam biryani | en klype salt - […] Før servering strør du over resten av den stekte løken, mandler og frisk koriander. Servere biryani med ekstra lammecurry på…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *