Navigation Menu+

krabbeklør i peppersaus

Posted on 23.09.2015

pepperkrabbe-2Fersk krabbe er veldig godt naturell, med av og til er det herlig å spice den opp litt. Den lett søtlige smaken på krabbekjøttet tåler godt litt kraftige tilbehør som ingefær, chili og hvitløk. Ingrediensene i denne peppersausen er karakteristisk for gatemat klassikeren Singapore peppercrab, og oppskriften er inspirert av Ørjan Johannessens peppersaus til kongekrabbe. Med såpass mange pepperkorn i sausen er det viktig å riste kornene først for å få fram en litt mildere, nøtteaktig smak.

som fingermat til 4-5:

  • 150 g riseddik eller hvitvinseddik
  • 100 g sukker (gjerne brunt)
  • 1 chili,  uten frø
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær, i biter
  • 50 g (½ dl) soyasaus
  • 1 bunt koriander
  • 1 vårløk eller en bunt gressløk
  • 1,2-1,5 kg krabbeklør
  • 2 ss hele pepperkorn
  • 2 ss smør
  • 2 ss rapsolje (solsikkeolje e.l.)

Ha pepperkorn i ei tørr panne og rist til de popper lett, ca 1 minutt på forholdsvis sterk varme. Knus kornene lett i en morter, pass på å ikke knuse for mye, de skal være grovmalte.

Knus skallet ett par steder på hver krabbeklo slik at de blir lettere å rense og sausen trenger inn under steking.

Ha sukker og eddik i en kjele sammen med chili, hvitløk og ingefær. Varm opp til sukkeret løser seg. Ha blandingen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å kjøre den glatt. Tilsett soyasaus og koriander og kjør til du har en jevn saus.

Varm olje og smør i ei gryte eller dyp panne og tilsett grovknuste pepperkorn. Dersom krabbeklørne er rå bør du frese dem litt i panna, ellers kan du tilsette soya & kryddersausen sammen med krabbeklørne. Stek klørne på forholdsvis sterk varme til sausen tykner og fester seg til krabbeskallet (4-5 minutter).

Dryss over finhakket gressløk og koriander og servere klørne som fingermat uten annet tilbehør, eller stek litt av gårsdagens ris med finhakket vårløk, hvitløk, gulrot og paprika så har du en fullverdig middag. Du finner oppskrift på stekt ris her og i stedet for reker som er brukt i denne oppskriften kan du knekke over ett egg som du vender i risen helt mot slutten av steketiden.

krabbeklorkrabbeklør-med-peppersaus-og-ris

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  1. Åh, så godt dette var! Minner om en av mine favorittretter da jeg bodde i Singapore, “Singapore black pepper crab”, men betydelig enklere (mindre grisete) å spise klør enn hele krabben.
    Flott oppskrift og et veldig delikat bilde av retten!

    • Så hyggelig å høre. Det er litt enklere med bare krabbeklør og jeg synes klokjøttet passer spesielt godt til peppersausen. Takk for trivelig tilbakemelding 🙂

  2. Åh, så godt dette var! Minner om en av mine favorittretter da jeg bodde i Singapore, “Singapore black pepper crab”, men betydelig enklere (mindre grisete) å spise klør enn hele krabben.
    Flott oppskrift og et veldig delikat bilde av retten!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *