Navigation Menu+

lammecurry med yoghurtsaus

Posted on 11.08.2013

lamme-curry-3b

Lammecurry er en smakfull rett som er forholdsvis enkel å tilberede. Rester av lammelår eller bog egnere seg godt til denne retten. Jeg bruker fersk gurkemeie, hvitløk og ingefær, men du kan også bruke ingefær/hvitløkspasta og tørkede krydder.

til 5-7 porsjoner trenger du

  • 1-1,5 kg renskåret lammekjøtt (f.eks lammelår)
  • 4 ss rapsolje e.l.
  • 2 store løk
  • 2-3 tomater
  • 3-4 cm fersk gurkemeie (evt 1 ts tørket)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 2 ts koriander, malt
  • 3 ts spisskummen
  • 1-2 ss garam masala
  • 1-2 grønne chili (uten frø)
  • noen klyper salt
  • 1 dl vann
  • 1 dl yoghurt naturell (kan sløyfes)
  • frisk koriander til pynt

youghurtsaus

  • 2 dl yoghurt naturell
  • en neve mynteblader
  • 1 lite fedd hvitløk
  • ½ ts spisskummen
  • en klype salt

yoghursaus

Varm olje i ei stekepanne og tilsett finhakket løk. Stek løken på middels sterk varme til den er lys brun. Bruk ei hullsleiv til å løfte løken over på et kjøkkenpapir og la oljen renne av. Kjør løken til fin pasta i en foodprosessor og ha løkpastaen over i en liten bolle.

Grovhakk tomater, skrell og finhakk hvitløk, ingefær og gurkemeie. Overfør til en foodprosessor og kjør til grov saus.

Varm olje i ei stekepanne og tilsett løkpastaen. Stek på middels varme i to minutter og tilsett deretter tomatblandingen. Tilsett de tørkede krydderne og kok i ca. 10 min til oljen begynner å skille seg litt fra sausen.

Skjær kjøttet i terninger på 1-2 cm og fjern alle hinner og fett. Tilsett kjøttbitene og rør til kjøttet er godt dekket av masalaen (sausen). Brun kjøttet godt på alle sider.

Tilsett vann, kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk til kjøttet er mørt (ca 20 min). Smak til med salt og eventuelt litt cayennepepper om du ønsker mer trøkk.

Rett før servering rører du inn yoghurten med en gaffel og strør hakket koriander over.

Yoghurtsaus: bland krydder og yoghurt med finhakket mynte i en liten bolle. Press og tilsett hvitløk. Ønsker du å lage en mer tradisjonell raita kan du tilsette litt raspet agurk.

Server lammecurry med ris og yoghurtsaus til.

lammecurry3

 

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *