Navigation Menu+

lettvinte sjokoladehorn

Posted on 10.09.2015

croissant_lettvinte_2

Disse mini-sjokolade-snurrene er ikke like fluffy som sjokoladecroissants, men så tar de bare en halvtime å lage – fra start til du har varm, nybakt kaffekos.

Til 8 stk:

  • 2 plater butterdeig (25cm x 25cm), opptinte
  • 100 g sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade (70%), men her er det fritt fram; melkesjokolade, firkløver, .. )
  • 30-40 g usaltede peanøtter (mandler, pistasjnøtter e.l.)
  • 1 egg, til pensling
  • 30 g mandelflak

Tin butterdeigen. Forvarm ovnen til 200C (180C varmluft) og gjør klar en stekeplate med bakepapir.

Del hver av butterdeigsplate i fire kvadrater. Finhakk sjokolade og peanøtter.

Start i ett av hjørnene og fordel 1/8 av sjokolade- og nøtteblanding over halvparten av deigkvadratet. Rull deigen fra «sjokoladehjørnet» diagonal til du har en fin liten rull. Bøy rullen i halvmåneform før du legger den på stekeplata. Gjør tilsvarende med de resterende deigemnene.

Pisk sammen egget, pensle «halvmånene» og strø mandelflak på toppen. Sett brettet midt i ovnen og stek i 20 minutter eller til butterdeigen er «puffet» opp og lett brun på toppen.

Sjokoladehornene er best lune mens sjokoladen fremdeles er lett flytende inni, gjerne med et lite melisdryss over.

croissant_dipdycsjokolade_croissant

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *