Navigation Menu+

müsliknekkebrød

Posted on 18.06.2015

knekkebrød-056

Disse knekkebrødene inneholder korinter og er bitte-litt søte. De er supre med ost og gjerne litt honning på toppen! Du kan gjerne variere med ulike frø og gryn, så lenge forholdet mellom tørt og vått er det samme.

til 50-60 knekkebrød:

  • 11-12 dl frø og gryn (totalt 550g)
    • 4 dl store havregryn (eller ruggryn)
    • 4 dl lettkokte havregryn
    • 1 dl linfrø
    • ½ dl quinoa
    • 1 dl gresskarkjerner
    • 1 dl solsikkefrø
  • 3 ss loppefrøskall (psyllium husk
  • 7,5 dl vann
  • 1 ss chiafrø (kan sløyfes)
  • 50 g korinter (grovhakkede rosiner)
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ss honning
  • sesamfrø til strø over
  • 2 klyper grovt salt pr stekebrett

knekkebrød-009Ha linfrø, loppefrøskall, chiafrø (om du bruker) og vann i en bolle og la det svelle i en halv time. Loppefrøskall binder væsken og gjør det enklere å fordele knekkebrødmassen tynt utover, men du kan også forsøke uten. Bland resten av de tørre ingrediensene unntatt sesamfrø og salt i en stor bolle. Tilsett loppfrøblandingen og rør alt godt sammen.

Forvarm ovnen til 150C varmluft. Bruk en slikkepott e.l. og fordel deigen over tre stekebrett kledd med bakepapir. Bruk litt tid på å bre deigen jevnt utover så tykkelsen blir mest mulig lik over det hele. Strø ett par klyper salt og litt sesamfrø over hvert stekebrett.

Sett alle tre brettene i ovnen samtidig og la dem steke i 10 minutter. Ta brettene ut og bruk en kniv til å rute opp deigen i passe knekkebrødbiter (16-20 ruter pr brett). Sett brettene tilbake i ovnen og stek i ca. 1 time. Bytt plass på brettene hvert 20. minutt. Du kan gjerne snu knekkebrødene så de får fin stekefarge på alle sider. Steketiden vil variere noe avhengig av ovnene og tykkelsen på brødene. Når knekkebrødene har fått en fin farge og virker tørre kan du gjerne skru av ovnen, sette en liten gløtt på ovnsdøra og la knekkebrødene tørke videre ei stund til i ovnen.

Avkjøl knekkebrødene, bryt dem fra hverandre og oppbevar i en tett boks eller pose.  

musliknekkebrodmusliknekkebrod_2

 

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *