Navigation Menu+

nøttebar – skikkelig turbensin

Posted on 05.07.2015

lucky_bay-117

 

ristede-notter

 

tranebaer_aprikoser

 

nottebar2

De siste dagene har vært hektiske med pakking og flytting fra huset vårt i Perth. Alt av utstyr og møbler er borte og huset er like tomt som da vi kom. Litt vemodig at dette kapitelet er over, men før vi reiser fra Australia skal vi på tur! Vinteren i Perth minner mer om en god nordisk sommer. Om en reiser nordover er klimaet enda varmere og etter hvert subtropisk. Western Australia er en stor ødemark, hvor det er langt mellom folk og fasiliteter. Til gjengjeld har vi milevis med vakker kyst helt for oss selv.

På fotturer og øde campingliv er det kjekt med mat som holder seg lenge og gir en skikkelig energi-boost. Nøttebarer er super turmat og ikke vanskelig å lage selv. Du kan variere med ulike nøtter, frø og frukt og dyppe dem i sjokolade om du ønsker en dessert variant.

til 16-20 stk:

  • 90 g mandler
  • 90 g cachewnøtter
  • 80 g peanøtter
  • 20 g solsikkekjerner
  • 10 g sesamfrø
  • 90 g tørket frukt ( f.eks. aprikoser, tranebær, tørket eple)
  • 100 g honning
  • 60 g eplejuice
  • 1 ts kokosolje (kan sløyfes)
  • ¼ ts kardemomme
  • 20 g puffet ris

Rist nøttene i 10-15 minutter på 180 C i stekeovnene til de blir lett gylne. Avkjøl. Hakk mandler og tørket frukt i store biter.

Kle en form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir. La papiret gå godt opp over to av kantene.

Kok opp eplejuice og honning i en kjele. Ha i nøtter, frø, kokosolje og kardemomme og bland godt. Rør over svak varme i noen minutter før du blander inn tørket frukt og puffet ris. Fortsett å røre til honningen har fått litt mørkere farge og blandingen er seig (6-8 minutter).

Ha nøtteblandingen over i forma og press godt ned og ut langs kantene. Brett bakepapiret over nøttemassen og bruk en annen form eller hendene til å presse alt godt sammen. Sett forma i kjøleskapet og avkjøl til alt er kaldt.

Løft den avkjølte nøttemassen ut av forma og kutt i passende biter. Nøttebarene kan pakkes i matpapir og oppbevares kjølig i en tett boks eller pose i et par-tre uker.

Nøttebar er supert å ha med i tursekken, på trening eller i andre anledninger hvor du trenger en skikkelig energi boost.

 
PS. Til dere som har forsøkt å logge der på bloggen de siste dagene så beklager jeg tekniske problemer. Med null nettilgang tok det litt tid før feilen ble oppdaget, men den skal nå være rettet opp.

cape_strand

 

cape-to-cape

 

P1530135

 

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *