Navigation Menu+

pulled pork på mini-brioche

Posted on 01.01.2016

pullet-pork-brioche

Godt nyttår til alle lesere av bloggen! Jeg håper dere har hatt ei fin nyttårsfeiring og er klare for 2016. For egen del håper jeg på litt mer tid til å dele nye oppskrifter og matkrumspring på bloggen. Først ut er oppskrift på saftig pulled pork servert i mini-rundstykker eller brioche. Porsjonen er ganske stor og kan gjerne serveres som fingermat i selskap, – alternativt kan du fryse ned det som ikke spises i første omgang og tine til kveldsmat eller kjapp middag.

til ca. 30 små porsjoner:

  • 2-2,5 kg svinebog
  • 3 ss eplesider eddik
  • 3 ss olje
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss røykt paprikapulver
  • 2 ss vanlig paprikapulver
  • 2 milde tørkede chili (eks. pastilla; evt chilipulver)
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 ss salt
  • pepper

Hell kokende vann over de tørkede chiliene og la dem ligge og trekke i 10 minutter. Fjern stilk og frø og finhakk de oppbløtte chiliene. Bland med eddik, olje, hvitløk og krydder gni kjøttet godt inn med marinaden.

Forvarm ovnene til 150C. Legg det marinerte kjøttet i en ildfast form og hel over 5 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen. Stek kjøttet i 4-5 timer til det er så mørt at det faller fra hverandre. Etterfyll formen med vann om nødvending. Du kan også ha det marinerte kjøttet i en vakuumeringspose og legge i vannbad på 65C i ca. 24 timer.

Bruk en gaffel og rive det møre kjøttet fra hverandre. Om du ønsker kan du varme kjøttet i litt av marinaden. Lage en kjapp råkostsalat og server smakfullt svinekjøtt med syltet løk på mini-brioche (veldig gjerne med en kald øl til)!

lok-og-pullef-pork2

 

syltet løk

  • 1 dl eddik
  • ½ dl sukker
  • 2 rødløk

Varm eddik og sukker til sukkeret har løst seg. Sett til avkjøling. Kutt rødløken i tynnes skiver- dette gjøres enkelt på en mandolin. Ha løken i den kalde eddikblandingen og vend godt. La ligge i 15 minutter før servering.

 

mini-brioche (30-35 stk)

  • ½ dl helmelk
  • 25 g fersk gjær
  • 60 g sukker
  • 500-600 g hvetemel
  • 5 egg
  • ½ ts salt
  • 250 g usaltet smør, romtemperert og i terninger
  • 1 egg, til pensling

Rør gjæren ut i lunken melk. Bland 500 g mel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett sammenpisket egg. Ha i gjær og melk og elt godt (ca 10 minutter i kjøkkenmaskin på lav hastighet). Er deigen klissete knar du i litt mer mel. Ha i smørterninger en av gangen (gjør dette mens motoren går dersom du bruker en kjøkkenmaskin) og elt smøret godt inn til du får en blank og elastisk deig.

Legg et lokk eller klede over bollen og hev deigen til dobbelt størrelse. Vend deigen ut på et melet bakeunderlag og del i små emner (hver på 35-40 g). Trill små boller og sett på et stekebrett. Hev bollene i ½-1 time underklede. Forvarm ovnen til 180C.

Pisk sammen det siste egget og pensle bollene. Strø gjerne over litt sesamfrø om du ønsker. Stek midt i oven i 15-20 minutter.

pulled-pork-1

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *