Navigation Menu+

pulled pork taco

Posted on 16.06.2015

pulled-pork-tacos_iverOK, så er ikke dette en kjapp rett for travle ettermiddager, men du så godt da! Etter timer i marinade og på langsom varme i stekeovnen er svinekjøttet så mørt at det ramler fra hverandre. Pulled pork kan jo brukes til mange ting, men fylt i ferske lefser med en litt fruktig salsa og salat til….det er nesten vanskelig å få tatt bilder før gutta kaster seg over fatet.

  • 800 g svinenakke eller bog (gjerne med litt fett)
  • 1 liten løk, grovhakket
  • 1 ss eplesider eddik
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss olje
  • 1 ss røykt paprikapulver
  • 1 mild tørket chili (eks. pastilla; evt chilipulver)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • pepper

Kutt og ha alle ingrediensene til marinaden i en lynlåspose. Legg svinekjøttet i marinaden, vend godt så marinaden fordeler seg over kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i minst 5 timer, gjerne over natten.

Forvarm ovnene til 160C. Legg det marinerte kjøttet i en ildfast form og hel over 5 dl vann. Dekk forma med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen. Stek kjøttet i 4-5 timer til det er så mørt at det faller fra hverandre. Riv løs biter med gaffel og forsøk å motstå fristelsen til å prøvesmake.

pulled-pork-2

fruktig salsa

  • 1 mango, nektarin, appelsin, plomme, mandarin e.l. i terninger
  • 1 avocado, i terninger
  • 1 ts olivenolje
  • 1/2 chili, finhakket uten frø
  • 1/4 rødløk, finhakket
  • 1/2 lime, saften
  • en klype salt
  • en bunt koriander, plukk bladene og finhakk

Jeg synes det smaker godt med litt frukt til svinekjøttet, og her kan du i stor grad bruke det du har for hånden. Kutt og bland alle ingrediensene i en liten bolle og smak til med salt og limesaft.

tilbehør

Varm lefsene lett over gassbluss eller i ei stekepanne. Riv biter av svinekjøtt og legg på tortillalefser med salsa, salat og gjerne finsnittet rødkål.

pulled-pork-tacos-3

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *