Navigation Menu+

rødbetgravet laks

Posted on 30.12.2015

gravet-rødbetlaksRødbetgravet laks passer godt som forrett til nyttårsmiddagen eller på flatbrød eller skive til julekveldsmat. Den sterke fargen fra rødbetene trekker inn i det ytterste laget av fisken og gir delikate fargenyanser fra dyp rød til oransje. Her har jeg brukt laksefilet, men du kan også bruke lakseside med skinn. Mengden salt og sukker du bruker avhenger av størrelsen på fisken og hvor lenge du lar den ligge, så juster mengdene etter behov.

  • 400 g laksefillet
  • 1 stor rødbete (150g)
  • 50 g grovt salt
  • 50 g sukker
  • 1 ts pepperkorn, grovknust
  • ½ ts korianderfrø, grovknust.
  • 2 ss vodka

pepperrotsaus

  • 1 ss revet pepperrot
  • 250 g crème fraïche
  • en klype salt

Rasp rødbeten grovt på et rivjern. Bland med sukker, salt, grovknust pepper, korianderfrø og vodka. Legg to lag med plastfilm i en form og legg ca. 1/3 av rødbetblandingen på plastfolien. Ha fiskefileten på toppen og fordel resten av rødbetene over. Pakk plastfolien tett omkring og legg fisken i press i kjøleskapet. Du kan for eksempel bruke ei skjærefjøl med et syltetøyglass oppå. La fisken ligge i kjøleskapet i 1,5-2 døgn og hell av væsken som samler seg i bunnen av forma.

Fjern plastfolien og skrap av rødbetblandingen. Det er fint om du klarer å tørke av det meste med papir, men du kan også bruke litt vann eller et par skjeer vodka. Kutt fisken i tynne skiver og server med pepperrotsaus og godt brød.

Oppskrift på nøtte- og frøbrødet på bildet finer du her.

laks-rodbet-

 rodbetlaks

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *