Navigation Menu+

tunfisk-taco med persimonsalsa

Posted on 29.11.2015

tuna_taco2Det er travle tider, så her kommer et forslag til middag som du kan forberede på under ett kvarter. Sunt er det og!

til 6-8 lefser:

  • 400 g tunfisk, laks eller annen fiskefilet
  • salt og pepper
  • nøytral olje, til steking
  • en neve salatblader
  • 6-8 tortilla lefser gjerne grove
  • 1 avokado

Persimonsalsa

  • 1 persimon (mango)
  • 1/3 rødløk
  • ½ paprika
  • ½ -1 rød chili, uten frø
  • 1 liten bunt frisk koriander, bladene
  • 1 ts olivenolje
  • ½ lime, saften

Hakk persimon (mango) i små terninger. Finhakk rødløk, chili og paprika. Plukk korianderblader og hakk dem grovt. Bland alle ingrediensene til salsaen i en bolle sammen med olje og limesaft. Smake til med salt.

Du kan bruke ulike typer fisk her, men om du ønsker litt lettstekte fileter er det lurt å velge sushikvalitet. Krydre fiske med salt og pepper. Stek fisken i porsjonsstykker og del dem opp i mindre biter før jeg legger dem i lefsene. Stek fisken raskt; ca. 1 minutt på hver side dersom du ønsker rød kjerne, eller lengre om du foretrekker det. La fisken hvile litt før du deler den i tynne skiver.

Varm lefsene i ei tørr stekepanne, og pakk dem fulle med salat, avokadoskiver, fruktig salsa og fiskebiter. Det er også velig godt med chiliaioli til fisken. God fornøyelse!

tuna_taco3

 

 

tuna_taco4

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *