Navigation Menu+

wontonsuppe med kylling

Posted on 02.09.2015

wonton-_soup3

Wonton suppe er skikkelig høstmat med en god kraft, smakfulle dumplings og litt ymse grønnsaker til. Inspirasjon til denne oppskriften har jeg fra nok en foodtruck på universitets campus i Perth. Jeg bruker ferske nudler i suppen, men de kan erstattes med for eksempel eggnudler, bønnespirer eller noe annet du har for hånden. Oppskriften gir ca. 50 dumplings, fler enn du trenger for suppeporsjonen under. Det er allikevel lurt å lage en stor porsjon og fryse ned resten til en annen gang.

til 4 porsjoner:

  • 1,5 l kyllingkraft
  • 1 cm ingefærrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g ferske wonton nudler (evt 150 g eggnudler)
  • 2-3 små bok choy (evt kinakål)
  • ½ chili, uten frø
  • 1-2 vårløk
  • en bunt koriander
  • chilisaus og majones til servering

wontons:

  • 150 g kinakål
  • 100 g spinat
  • 250 g kyllingkjøttdeig
  • 2 vårløk (den nederste hvite delen)
  • en liten bunt gressløk
  • 1 cm (20 g) fersk ingefær
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik (vineddik)
  • 1 ss sesamolje
  • ½ ts salt
  • pepper
  • ca 50 won ton wrappers (fås kjøpt i asiatiske forretninger)

wonton_dumplings

Tin wonton “arkene”. Behold plastpakningen på så de ikke tørker ut.

Fres hakket hvitløk og ingefær i litt olje. Kok opp kyllingkraften og la den trekk på svak varme i en halv time mens du bretter dumplingene.

Kok opp rikelig med vann i en kjele og ha i spinatbladene. La spinaten trekke i et lite minutt og sil av vannet. Klem ut så mye vann du klarer og hakk bladene i små biter. Finhakk kål, vårløk og gressløk. Riv ingefær og bland grønnsaker med kyllingkjøttdeig, salt, pepper, eddik, soyasaus, olje og potetmel. Sett kaldt til det skal brukes.

Finn fram en skål med lunkent vann. Legg et wonton ark i håndflaten og ha i 1 ts kyllingdeig. Stryk litt vann på kanten av wonton arket og brett to motsatte hjørner mot hverandre slik at du får en trekant. Klem sammen kantene til de fester seg og luften presses ut. Fukt de to hjørnene langs «langsiden» og fest dem sammen slik at du får en rund dumpling med en liten spiss i ene enden. Du kan også eksperimenter med andre måter å brette wonton deigen på.

Når kraften har fått godgjøre seg en stund legger du i 20-30 wontons og lar det koke opp. Ha i nudler, grovsnittet bok choy, vårløk og chili og la det hele trekke i 4-5 minutter.

Server suppen i dype skåler med et dryss koriander over. Ekstra godt blir det med chilisaus (e.g. sriracha) og en liten klatt majones til.

wontonsuppe-med-kylling

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Det ser jo bare helt fantastisk ut! Må prøves 🙂

    • Så bra! Håper det smaker 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *