Navigation Menu+

yoghurt panna cotta med honning & fiken

Posted on 17.12.2015

yoghurtpanna-cotta-_fiken

Det er mye som skjer om dagen og dette har virkelig vært en travel høst. Bloggen er mitt overskuddsprosjekt, men i perioder strever jeg med å finne tid til å ta bilder og oppdatere bloggen så ofte jeg ønsker. Nettopp i slike tider er det bra å ha noen enkle og smakfulle retter på lager. Panna cotta er lett å lage til mange og her har jeg brukt hjemmelaget yoghurt som gir en variant du gjerne kan servere som avslutning på julefrokosten.

Til 5 porsjoner

  • 3,5 dl gresk yoghurt (yoghurt naturell); gjerne din hjemmelagde
  • 2,5 dl helmelk
  • 1 ss honning eller sukker (kan sløyfes)
  • 3 plater gelatin
  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4-5 fiken
  • honning  til servering

Legg gelatinplatene i en bolle med rikelig med kaldt vann. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrø og stang i en kjele sammen med melk og 1 ss honning (sukker). Kok forsiktig opp under omrøring. Sett melkeblandingen til side i 5 minutter for avkjøling.

Finn fram 5 porsjonsglass. Bland yoghurt med vaniljemelk og sil blandingen over i glassene. Sett kaldt i minst 3-4 timer til melkeblanding har satt seg.

Ha rikelig med honning over panna cottaen og server med fiken til. Om du ønsker kan du ringle litt honning over delte fikner og steke dem raskt i ovnen (3-4 minutter; 180C).

fiken

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *